ایجاد فرآیند صادرات در کسب و کارهای ایرانی

توسعه ی استراتژی بازاریابی صادرات شما

چرا در ایجاد فرآیند صادرات در کسب و کار مشکل داریم؟

علیرضا شیرمحمدی فرد

نویسنده: علیرضا شیرمحمدی فرد

صنعت ساختمان، صنعت خودرو، صنایع پزشکی و … در سطح دنیا توسط دانش حمایت می شوند، صدها مرکز علمی، آزمایشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و … به دنبال حمایت از این صنایع و توسعه آن هستند، هر روز خبری جدید از این مراکز برای توسعه حتی یک قطعه و یا تجهیزات جدید منتشر می شود، اما واقعا تجارت بین الملل توسط چه مراکز علمی و تحقیقاتی حمایت می شوند؟

مهندسی مکانیک، عمران، معماری، مواد و … در چندین دانشکده دست به دست هم می دهند تا با ایجاد یک نوآوری صنایع مربوط به خود را ارتقاء دهند، دانشکده های پزشکی و مراکز تحقیقاتی مربوط به آن در تلاش هستند تا با یک فن آوری نوین صنعت سلامت را به جلو ببرند.

اگر شما در خط تولید نیاز به یک مهندس داشته باشید، حتما از بین صدها رزومه وارده و بررسی مفصل آن اقدام به انتخاب منابع انسانی در همان رشته می کنید، تلاش می کنید تا نیروی انسانی مورد نیاز خود در بخش تولید را از بهترین و برترین افرادی که دارای مدارج علمی و سابقه کار عملی هستند انتخاب کنید.

بخش عمده ای از تولید ناخالص کشور مربوط به صنعت، کشاورزی و خدمات است.

اما در حوزه صادرات وضع چگونه است؟

معمولا دو رشته تحصیلی در دانشگاه در بخش مرتبط با صادرات وجود دارد، مدیریت بازرگانی در دانشکده مدیریت و رشته اقتصاد بین الملل در دانشکده اقتصاد، سه واحد درس بازاریابی در مقطع کارشناسی این رشته ارائه می شود که طبیعتا پاسخگوی نیازهای افراد نخواهد بود در رشته اقتصاد بین الملل نیز وضع به همین منوال است.

البته با توجه به گستردگی موضوع تجارت اگر صدها واحد هم در دانشگاه در حوزه فروش تدریس شود، قطعا نمی تواند حلال مشکلات باشد چرا که این بخش نیازمند حوزه عمل است و باید موضوعاتی ارائه گردد که افراد بتوانند به راحتی و از آن برای توسعه صادرات و بین المللی کردن کسب و کار خود استفاده کننند.  لطفا ویدئو زیر را ملاحظه نمایید: 

مدیران ارشد شرکت ها باید این موضوع را جدی بگیرند:

زیست بوم کارآفرینی در کشور ما در طول سالیان گذشته با استفاده از یک مدل بومی شکل گرفته، این زیست بوم در بسیاری از حوزه ها در بخش فنی با پشتوانه و منجر به تولید محصول شده اما یکی از بزرگترین چالش های این زیست بوم، عدم توجه به موضوع صادرات در زمان شکل گیری شرکت ها و یا تولید محصولات است.

تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان با نگرشی محلی متولد شده اند و بر اساس همین نگرش محصول خود را وارد بازار داخل نموده و پس از حضور در بازار و شکل گیری محیط کسب و کار آنان به بازار محلی دیگر توان ورود به بازارهای بین المللی را ندارند.

محصولات با فناوری بالا محدود به کشورهای محل عرضه این فناوری نیست، کیفیت ذهنی پدیدآورندگان فناوری های بالا در قدم های اولیه نگاه خود را معطوف به بازارهای دور و نزدیک دارند اما در کشور ما این دیدگاه نتوانسته اند در بین تولید کنندگان محصولات با فناوری بالا شایع گردد. 

بازار بزرگ 1300 میلیارد دلاری

15 کشور همسایه ایران که یکی از جذاب ترین بازارهای دنیا را تشکیل می دهند با حجم واردات بیش از 1300 میلیارد دلار درسال توانسته اند توجه بسیاری از کشورهای دنیا را به خود جلب کنند، بررسی شرکت ها و محصولات ایرانی نشان می دهد که این شرکت ها در صورت تجهیز نمودن خود به دانش صادرات می توانند در کوتاه ترین زمان خود را به این بازار بزرگ برسانند و از درآمد های آن استفاده کنند. 

علیرغم وجود توانمندی ها در حوزه تولید و خدمات از جمله حوزه های دانش بنیان و نوآورانه و نیز فرصت های بی شمار سرمایه گذاری، چالش معرفی با الگوی صحیح به خریداران و سرمایه گذاران خارجی، یکی از مهمترین دلائل عدم رشد سهم بازار شرکت های ایرانی در این بازارها بوده و تولید کنندگان، صادر کنندگان ما چنانچه با روش های صحیح ارتباط با بازارهای هدف آشنا شوند، می توانند محصولات خود را وارد بازارهای هدف نمایند. 

کشور روسیه به عنوان مثال در حوزه های مختلف از جمله کاشی و سرامیک (50 میلیون مترمربع واردات) پودرهای شوینده (80 هزار تن واردات و 90 هزار تن صادرات)، ساخت منازل مسکونی (بیش از 1 میلیون واحد) میوه و سبزی (30 میلیارد دلار واردات) و ….می توانست بازار خوبی برای محصولات تولیدی در کشور ما باشد.

اما طبیعی است که برای ورود به صورت صحیح به این بازار و نیز ماندگاری در این بازار نیازمند دانش هستیم. 

چگونه می توانیم به شما کمک کنیم:

مرکز دائم صادرات و سرمایه گذاری ایران در محل کارخانه نوآوری آزادی با هدف معرفی توانمندی های صادراتی و نیز فرصت های سرمایه گذاری به خریداران و سرمایه گذاران خارجی با الگوی صحیح تاسیس شده تا ضمن معرفی محصولات با ارایه خدمات تسهیل گری از جمله آموزش، مطالعه بازار و تدوین استراتژی ورود به بازار آمادگی دارد، توانمندی های کشور را به شکل صحیح به خریداران خارجی اعم از هیات های تجاری معرفی و آنان را در فرآیند صادرات اعم از مطالعات بازار و استراتژی ورود به بازار و ارتباط با خریداران مساعدت نماید. 

مرحله اول ورود به بازار بین الملل قطعا آموزش است:

این برنامه به مدت 20 ساعت به منظور آموزش مدیران صادرات شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) متعلق به کسب و کارهای جوان برگزار می گردد. بنگاه های کوچک و متوسط پذیرش شده در این دوره، مهارت های فنی و دانش به منظور ورود به فضای بین الملل را از طریق آموزش های فردی و در فضای دوستانه با استفاده از یک برنامه  آموزشی کامل تجربه می کنند.

International Trade Center

مرکز بین المللی تجارت: ITC– مرکز  بین المللی تجارت یک سازمان مشترک متعلق به  سازمان تجارت جهانی (WTO) و سازمان ملل متحد (UN) می باشد.   ITC از بنگاه های کوچک و متوسط از طریق حمایت های تجاری و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد به رقابتی شدن آن ها در بازار جهانی حمایت می کند.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص این سازمان به وب سایت    www.intracen.org مراجعه فرمایید.

برگزاری 48 دوره موفق در ایران

این مرکز در سطح بین المللی تنها سازمان معتبر در حوزه آموزش تجارت بین الملل است، وظیفه دانش افزایی در حوزه انتقال دانش را بر عهده دارد، کشور های مختلف از این سازمان به منظور دریافت اطلاعات به روز و کاربردی استفاده می نمایند.  

دکتر علیرضا شیرمحمدی فرد به عنوان مربی مورد تایید مرکز تجارت بین الملل در ایران به صورت ماهانه تا کنون 48 دوره مدیریت جامع صادرات را برگزار نموده و همه شرکت کنندگان پس از شرکت در آزمون مرکز تجارت بین الملل موفق به دریافت گواهینامه معتبر از این سازمان جهانی شده اند. 

این گواهینامه در سراسر دنیا معتبر بوده و نشان دهنده اعتبار برای دریافت کننده در حوزه صادرات می باشد. 

صادرات یک فرآیند کاربردی است، دانستن موارد تئوری به تنهایی نمی تواند شما را در این فرآیند به موفقیت برساند، هزاران نکته عملی و کاربردی وجود دارد که باید توسط افراد مجرب به شما منتقل شود، روش هایی چون کوچینگ و منتورینگ توسط افراد صاحب تجربه دیدگاه شما را نسبت به این موضوع تغییر خواهد داد. تعداد زیادی نظر سنجی از افرادی که در این دوره ها شرکت کرده اند بیشترین تاکید را بر کاربردی بودن دوره نموده اند. توصیه می کنیم حتما این ویدئو ها و نظرسنجی ها را ببینید.

آیا شما هم علاقمند به یادگیری دانش تجارت بین الملل هستید؟

دوره های مدیریت جامع صادرات
دوره های ماهانه مدیریت جامع صادرات
دوره 32 مدیریت جامع صادرات

چگونه در دوره مدیریت جامع صادرات شرکت کنم؟

لینک زیر برای ثبت نام شما ایجاد شده است، می توانید در لینک وارد شوید، مشخصات خود را وارد کنید، همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند و ضمن ارائه اطلاعات مورد نیاز شما، کاتالوگ دوره را برای شما ارسال می کنند. اگر در مورد این دوره سوالی دارید می توانید با شماره تلفن 09232692282 نیز تماس بگیرید. 

اگر علاقمند به مطالب کاربردی صادرات هستید:

دیدگاهتان را بنویسید